ایران ۵ دهه گرفتار تغییر اقلیم| کاهش ۵۰ میلیمیتری بارش‌ها از دهه ۵۰ تا ۹۰
ایران ۵ دهه گرفتار تغییر اقلیم| کاهش ۵۰ میلیمیتری بارش‌ها از دهه ۵۰ تا ۹۰

نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه نزدیک ۵ دهه است که گرفتار تغییر اقلیم شده ایم گفت: میزان بارش‌ها در کشور طی دهه ۵۰ بالغ بر ۲۵۰ میلیمتر بود که در دهه ۹۰ به ۲۰۰ میلیمتر کاهش یافت.

بازار؛ گروه راه و مسکن: بابک نگاهداری در هفتمین کنفرانس بین‌المللی تغییر اقلیم که در مرکز همایش های کتابخانه ملی ایران برگزار شد با بیان اینکه در ۵ دهه اخیر گرفتار تغییر اقلیم بوده ایم گفت: تغییرات اقلیمی تا سال ۲۰۵۰ می‌تواند باعث کاهش ۲۳ هزار میلیارد دلار در اقتصاد شود، اگر تغییرات اقلیمی نداشتیم در مدت یاد شده شاهد ۱۱ تا ۱۳ درصد رشد بیشتر در اقتصاد جهانی بودیم.

تغییرات اقلیمی تا سال ۲۰۵۰ می‌تواند باعث کاهش ۲۳ هزار میلیارد دلار در اقتصاد شود، اگر تغییرات اقلیمی نداشتیم در مدت یاد شده شاهد ۱۱ تا ۱۳ درصد رشد بیشتر در اقتصاد جهانی بودیم

نگاهداری با تاکید بر اینکه تغییر اقلیم ماهیت بخشی ندارد و فرابخشی است ادامه داد: به نمایندگی مجلس اینجا هستم و اگر بخواهیم یک پیام منتقل کنم این است که تغییر اقلیم باید کلان پروژه کشور باشد. به هر سوی پیامدهای جدی تغییر اقلیم روی مباحثی مانند امنیت غذایی، زیست بوم ها و امنیت انرژی تاثیرگذار است.
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس خاطر نشان کرد: پیامدهای جدی تغییر اقلیم دارای دو رویکرد خواهد بود که در این بین دو رویکرد مطرح می شود؛ یکی سازگاری با تغییر اقلیم و دیگری کاهش انتشار گازهای گلخانه ای حواهد بود.

میزان بارشها در کشور طی ۵۰ سال اخیر ۵۰ میلیمتر کاهش یافته است

وی با اشاره به رویکرد سازگاری با محیط زیست برای مدیریت تغییر اقلیم و اینکه لاین تغییر اقلیم چه تاثیری بر بارش ها داشته است؟ گفت: میزان بارشها در کشور طی ۵۰ سال اخیر ۵۰ میلیمتر کاهش یافته است. سوال این است که در این شرایط چرا در ایران بررسی تغییر اقلیم مهم است. چون شواهد تغییرات قابل توجه در کشور دیده می شود. و همانطور که گفتم به عنوان مثال بررسی ها نشان می دهد که میزان بارش‌ها در کشور طی دهه ۵۰ بالغ بر ۲۵۰ میلیمتر بود که این رقم در دهه ۹۰ به ۲۰۰ میلیمتر کاهش یافته است.

میانگین دما در ۵۰ سال اخیر هر دهه با شیب ۴ درجه افزایش یافته است

نگاهداری ادامه داد: همچنین میانگین دما در ۵۰ سال اخیر هر دهه با شیب ۴ درجه افزایش یافته است. در سال آبی ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ ۶۱.۷ درصد از خاک کشور درگیر خشکسالی بوده و تنها ۱۹.۳ درصد ترسالی را تجربه می کند.
وی در ادامه با یادآوری در بخش بهداشت و سلامت شاهد مرگ و میر سالمندان به دلیل افزایش دما هستیم، اضافه کرد: از سوی دیگر به دلیل کم بارشی کاهش تولید برنج، سیب زمینی و گیاهان قندی را داشته ایم. همچنین گریبانگیر بسیاری از مسایل فرامرزی هستیم مانند طوفان گرد و خاک که از کشورهای دیگر می آید.

باید در برنامه هفتم توسعه و آمایش سرزمین به این مسئله توجه شود. واقعیت این است که محیط زیست میزبان توسعه است و برنامه ریزی توسعه باید بر همین اساس تدوین شود

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به اینکه چگونه می توان به مدیریت تغییر اقلیم روی آورد گفت: در اکثر کشورهای در حال توسعه بخش سازگاری با محیط زیست مورد توجه قرار گرفته است. باید در برنامه هفتم توسعه و آمایش سرزمین به این مسئله توجه شود. واقعیت این است که محیط زیست میزبان توسعه است و برنامه ریزی توسعه باید بر همین اساس تدوین شود.
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس خاطر نشان کرد: اگر قرار است مدیریت تغییر اقلیم با رویکرد کاهش گازهای گلخانه ای باشد باید ارتقای بهره وری از تولید تا مصرف به آن توجه شود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]