از ظرفیت سازمان بازرسی برای بهبود فضای کسب‌وکار استفاده شود
از ظرفیت سازمان بازرسی برای بهبود فضای کسب‌وکار استفاده شود

حمیدیان، رئیس اتاق شیراز، با اشاره به ظرفیت ویژه سازمان بازرسی کل کشور در رفع موانع و رسیدگی به مشکلات، استفاده از ظرفیت این سازمان برای بهبود محیط کسب‌وکار و رونق تولید را خواستار شد.

به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، محمدصادق حمیدیان رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز گفت: قانون‌گذار، ظرفیت ویژه‌ای به سازمان بازرسی داده و نظرات ارشادی این سازمان برای تمام دستگاه‌ها به‌مثابه حکم قانون و دستور اجرایی است؛ ازاین‌رو انتظار بخش خصوصی این است که از این ظرفیت برای بهبود فضای کسب‌وکار و رونق بخشی به تولید استفاده شود.

حمیدیان در جلسه هم‌اندیشی روسای تشکل‌های اقتصادی استان فارس با حضور دکتر خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به برخی مشکلات بخش صنعت و تولید بیان کرد: در پی وجود برخی از مشکلات در حوزه اقتصاد و تولید در استان‌ها، موانعی وجود دارد که عمده آنها دلیل منطقی و قانونی ندارد و ما در اتاق بازرگانی انتظار داریم سازمان بازرسی به مجموعه این «نشدن‌ها» در بخش اقتصاد کشور توجه ویژه داشته باشد.

وی افزود: مشکلات تولید شده در اقتصاد کشور که سهم بزرگی در مشکلات قضایی، بازرسی و آسیب‌های اجتماعی جامعه دارد می‌بایست توسط بخش تولید و اقتصاد کشور از جنبه پیشگیری از وقوع جرم مورد توجه قرار گیرد تا به دنبال آن شاهد بهبود فضای کسب‌وکار، بهبود شرایط اقتصادهای کوچک و کاهش ورودی به دستگاه قضایی باشیم.

حمیدیان اظهار کرد: در سطح استان فارس با حمایت دستگاه قضایی استان دبیرخانه کارگروه حمایت حقوقی و قضایی از فعالین اقتصادی استان فارس در اتاق شیراز مستقر شده و در قالب این کارگروه دو روز در هفته مشکلات واحدهای تولیدی و اقتصادی استان با حضور معاون قضایی دادگستری کل استان و معاون دادستان مرکز استان مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

رئیس اتاق شیراز با تأکید بر اینکه در این جلسات برای پرونده‌های قضایی حوزه اقتصاد دستور قضایی صادر می‌شود اضافه کرد: در این کارگروه اقدامات شایسته‌ای انجام شده به‌طوری‌که در یک سال گذشته بیش از یک هزار و ۴۹ پرونده در حوزه اقتصادی در استان در این کارگروه بررسی و بیش از یک هزار و ۳۰۰ دستور قضایی برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان صادر شده است.

وی ادامه داد: عمده دستورهای قضایی با نگاه مثبت مسئولان دستگاه قضایی استان با نگاه حمایت از تولید استان صادر شده اما دغدغه ما این است که برخی از مصوبات استانی حاصل از جلسات در سطح استان نیاز به مصوبه ملی دارد که آن‌گونه که باید حمایت نمی‌شود.

حمیدیان افزود: به‌عنوان‌مثال در حوزه بانک‌ها، قانون‌گذار اختیاری ندارد و بانک‌ها به دلایل مختلف واحدهای تولیدی را مشمول لیست سیاه می‌کنند و علاوه بر ایجاد مشکل برای این واحدها در استفاده از خدمات اداری، حتی اگر آن واحد تولیدی اقدام به رفع مشکلات و مسائل رفع تعهد ارزی خود کند باز از لیست سیاه بانک خارج نمی‌شود و مورد مشخصی در استان بوده که یکی از واحدهای بزرگ تولیدی ما با شش هزار نیروی کار و علیرغم تسویه بدهی اما به علت بدهی هزار تومانی از لیست سیاه بانک خارج نشده است.

وی با بیان اینکه متأسفانه تبعات و مشکلات منطقه استان‌ها در تصمیم‌گیری‌ها در نظر گرفته نمی‌شود، تصریح کرد: این‌گونه تصمیم‌ها در سطح ملی گرفته و اعمال می‌شود و سرریز برخی از تصمیم‌ها موجب مشکلات به‌تبع بزرگ‌تری در استان‌ها می‌شود.

رئیس اتاق شیراز در بخش دیگری از سخنان خود افزود: بحث تأثیر شرایط آب‌وهوا و به‌ویژه خشک‌سالی در تصمیم سازی‌ها در کشور موضوع مهمی است که مسئولان مرتبط باید در این زمینه حساسیت و دقت نظر بیشتری داشته باشند.

وی بیان کرد: متأسفانه شاهد هستیم به دلیل مشکلات در حوزه آب با پدیده‌های مهاجرت، مشکلات حاشیه‌نشینی و مسائل اجتماعی در حاشیه شهرها روبرو هستیم که در این زمینه جهت‌گیری کلی در حوزه سلامت آب و خشک‌سالی به‌ویژه کوتاه کردن دست کاسبان خشک‌سالی در کشور درخواست جدی بخش خصوصی به‌ویژه بخش کشاورزی است.

اعلام آمادگی سازمان بازرسی برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با انتقاد از بروکراسی اداری برای صدور مجوزهای سرمایه‌گذاری گفت: چرا باید یک سرمایه‌گذار برای دریافت مجوز هفت‌خوان رستم را طی کند.

ذبیح‌الله خدائیان، در ادامه این جلسه با اشاره به ظرفیت‌های این استان بیان کرد: زمین این استان زرخیز است و معادن بسیار ارزشمندی دارد.

وی به علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران حوزه خلیج‌فارس به سرمایه‌گذاری در استان فارس اشاره کرد و گفت: با توجه به این ظرفیت‌ها، فارس باید استانی توسعه‌یافته باشد و هیچ منطقه محرومی در آن وجود نداشته باشد اما این‌گونه نیست.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با انتقاد از عدم توسعه‌یافتگی استان فارس در بخشی از حوزه‌ها افزود: این استان باوجود ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایی که دارد اما آن‌گونه که باید توسعه‌نیافته است بر این اساس باید همه همدل بود و برای توسعه فارس قدم برداشت.

خدائیان به برخی از مشکلات کارآفرینان در کشور اشاره و اظهار کرد: آیا شرایط کار برای کارآفرینان و تولیدکنندگان یک شرایط مساعدی است یا باید با بسیاری از مشکلات دست‌وپنجه نرم کنند.

وی به چالش‌های پیش روی تولیدکنندگان ازجمله تجهیزات و تأمین مواد اولیه اشاره کرد و ادامه داد: کالا صادر می‌شود اما برای ورود ارز آن به کشور با مشکل مواجه هستند و بعدازآن بازهم با مشکل روبه‌رو هستند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور یکی از پیش‌نیازهای رونق تولید را ثبات اقتصادی عنوان کرد و افزود: آیا تولیدکننده برای تأمین مواد اولیه خود به‌راحتی می‌تواند ارز تهیه کند؟ آیا صدور بخشنامه‌های متعدد و لغو آن در کشور مشکلاتی را به همراه نداشته است؟

وی با انتقاد از بروکراسی اداری برای صدور مجوزهای سرمایه‌گذاری گفت: چرا باید یک سرمایه‌گذار برای دریافت مجوز هفت‌خان رستم را طی کند و باوجود پیگیری‌ها متعدد دولت و سازمان بازرسی صدور مجوزها همچنان الکترونیکی نیست و امضاهای طلایی همچنان وجود دارد.

خدائیان از موارد مذکور به‌عنوان سد پیش روی تولید یاد کرد و با اشاره به شعار سال بیان کرد: برای عملیاتی کردن شعار سال باید از بخش اقتصاد حمایت کرد چراکه راهی به‌غیراز آن وجود ندارد.

وی خواستار توجه ویژه به تحقق شعار سال شد و گفت: کمک به رونق تولید ازجمله اولویت‌های قوه قضاییه است که رئیس این قوه همواره بر روی آن تأکید داشته است و بخش اعظمی از برنامه‌های سفرهای استانی به حمایت از تولید و رفع مشکلات واحدهای تولیدی اختصاص دارد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور یکی از وظایف سازمان بازرسی کل کشور را حمایت از تولید دانست و افزود: بازدید از کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی در دستور کار سازمان بازرسی است و این امر به جد پیگیری می‌شود.

وی از اعلام آمادگی سازمان بازرسی کل کشور برای رفع مشکلات مربوط به واحدهای تولیدی خبر داد و تأکید کرد: نباید با مانع‌تراشی باعث خروج سرمایه از کشور شد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]