بازگشت کارت‌های سوخت نخی / سهمیه ها تغییر کرد؟
بازگشت کارت‌های سوخت نخی / سهمیه ها تغییر کرد؟

گزارشات نشان می دهد که کارت های سوخت نخی، مجدد به جایگاه ها برگشته اند.

قبل از آنکه سهمیه بنزین آزاد کاهش پیدا کند، شاهد وجود کارت های سوخت بودیم که به پمپ های بنزین متصل بودند. اما بعد از آنکه سهمیه ها کاهش پیدا کرد، این کارت ها جمع آوری شده و اکنون صحبت از بازگشت این کارت ها به گوش می رسد.

در ابتدای بهمن‌ماه با کاهش یکباره سهمیه بنزین آزاد از ۱۵۰ لیتر به ۱۰۰ لیتر در هر کارت سوخت، دوباره تعداد کارت‌های سوخت آزاد جایگاه‌ها افزایش یافت، به‌طوری که در این روزها، شاهد بازگشت کارت‌های سوخت نخی در کنار نازل‌های پمپ بنزین‌ها هستیم.

در سال جاری به دنبال تصمیم دولت و مجلس برای افزایش سهم سوخت‌گیری با کارت‌های سوخت شخصی، شروع به جمع‌آوری کارت‌های مازاد سوخت آزاد جایگاه‌ها شد، به‌طوری که در برهه‌ای از زمان، پیدا کردن کارت سوخت آزاد در جایگاه‌های سوخت، برای افرادی که به هر دلیل کارت سوخت شخصی به همراه نداشتند، سخت شده بود.

اختلالات این طرح که با عنوان “ساماندهی کارت‌های سوخت” مطرح شده بود، با هماهنگی جایگاه‌داران و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، رفته رفته برطرف شد و در نیمه سال جاری به‌گونه‌ای شد که هر جایگاه یک یا دو کارت سوخت آزاد برای موارد اضطراری در اختیار داشته باشد و تمامی کارت‌های مازاد جمع‌آوری شد.

در این خصوص خبرهایی مبنی بر پایان کارت‌های سوخت نخی که در پمپ بنزین‌ها در کنار هر نازل با ریسمانی متصل بود و برای متقاضیان قابل استفاده بود، در رسانه‌ها منتشر شد و اعلام شد که دوره کارت‌های سوخت نخی به پایان رسیده است.

اما در ابتدای بهمن‌ماه با کاهش یکباره سهمیه بنزین آزاد از ۱۵۰ لیتر به ۱۰۰لیتر در هر کارت سوخت، دوباره تعداد کارت‌های سوخت آزاد جایگاه‌ها افزایش یافت، به‌طوری که در این روزها، شاهد بازگشت کارت‌های سوخت نخی در کنار نازل‌های پمپ بنزین‌ها هستیم.

معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور گفت: از آغاز اجرای طرح عدم تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث نفت گازسوز تاکنون، ۵۶ هزار خودروی فاقد بیمه شناسایی شد که از بین آنها ۳۲ هزار خودرو اقدام به دریافت بیمه‌نامه‌ کردند اما ۲۴ هزار خودرو همچنان در لیست خاکستری هستند که در صورت مراجعه جهت دریافت بیمه نامه از لیست خارج خواهند شد.

سید کاظم عزیزی با اشاره به ماده ۴۸ قانون بیمه اجباری خسارات وارده به شخص ثالث، اظهار کرد: بر اساس آن ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت مکلف است تا از صدور کارت سوخت و تخصیص سهمیه سوخت برای وسایل نقلیه فاقد بیمه نامه شخص ثالث جلوگیری به عمل آورد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در همین راستا با محوریت ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت و تعامل و هماهنگی سایر دستگاه‌ها، دررابطه با نحوه شناسایی دقیق خودروهای فاقد بیمه و اعمال عدم تخصیص سهمیه سوخت به این گروه از خودروها و سپس برقراری مجدد سهمیه سوخت خودروهای دریافت کننده بیمه نامه، برنامه ریزی عملیاتی جامع صورت گرفت که در نتیجه آن هم اکنون این طرح در بخش ناوگان نفت گازسوز به طور کامل اجرایی شده است.

عزیزی با بیان اینکه اجرای قانون در بخش ناوگان نفت گازسوز نتایج اثربخش و منافع بالایی برای کشور به همراه داشته است، گفت: مراجعه نزدیک به ۶۰ درصدی جامعه هدف این طرح برای اخذ بیمه نامه شخص ثالث، یکی از نتایج اصلی این طرح بوده است که ارتقاء سطح ایمنی، امنیت و انضباط در حوزه حمل و نقل سنگین کشور را در پی داشته که این مهم از اهداف اصلی قانونگذار بوده است.

منبع:

تسنیم

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]