یک ایران عزادار تاسوعای حسینی+ تصویر
یک ایران عزادار تاسوعای حسینی+ تصویر

در نهمین روز از محرم و روز تاسوعا، مردم مسلمان ایران در تمامی شهرها هر یک با آداب و رسوم خود در عزای حسین (ع) و یارانش گریستند.

به گزارش خبرگزاری فارس از سردبیری استانها، مراسم تاسوعای حسینی (ع) پنجشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۲ با حضور پر شور عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در سراسر ایران برگزار شد.

در همه استانها و شهرهای مختلف مراسم عزاداری با حضور گسترده مردم برای گرامیداشت یاد و نام حضرت عباس (ع) برگزار شد که قطره ای از این دریا را به در این گزارش به قلم و تصویر می کشیم.

*اردبیل

امروز اردبیلی‌ها در جای جای استان باری دیگر حماسه‌ ساختند. عزاداری خاص مردم اردبیل به‌قدری زبانزده شده که سالیان سال از جای جای ایران برای شرکت در این اجتماع به اردبیل می‌آیند. 

از ابتدای صبح با برگزاری مراسمات مختلف در تاسوعای حسینی با ولایت تجدید میثاق کرده و بر تداوم پیروی راه امام حسین(ع) تاکید کردند.

همزمان با تاسوعای حسینی، اهالی ولایتمدار با عشق و علاقه از هر جای اردبیل خود را با شوق فراوان به میدان عالی قاپوی اردبیل رسانده بودند تا در مراسم عزاداری سقا و سردار کربلا حضور داشته باشند و در عشق ابوالفضل العباس اشک بریزند.

مردم اردبیل با اجتماع در میدان عالی‌قاپو و خیابان‌های منتهی به آن، زیر عَلَمِ ولایت فریاد «لبیک یا حسین(ع)» سردادند. حجم جمعیت و عاشقان اباعبدالله در شهر عاشقان اهل بیت (ع) آن‌چنان زیاد بود که میدان عالی‌قاپو جوابگوی این جمعیت وفادار به امام حسین(ع) نبود و تمامی خیابان‌ها و کوچه‌های اطراف پر از جمعیت شد.

امروز در میدان عالی قاپوی اردبیل عشق و دلدادگی به سید و سالار شهیدان و یاران وفادارانش موج می‌زد.

فریادها یک جمله مشترک داشت و آن هم «لبیک یا حسین(ع)»؛ «لبیک یا ابوالفضل عباس(ع)» بود. اشک‌هایی که جاری می‌شود و قلب‌هایی به درد می‌آمد همگی از شدت تاثر از ظلم و ستم به سید و سالار شهیدان و یاران وفادارش بود.

همه آمده بودند، امروز از پیرو جوان، زن و مرد به عشق اباعبدالله الحسین و سقای کربلا خود را به میدان عالی قاپوی اردبیل برای عزاداری، برای اشک ریختن در سوگ مظلومیت خون خدا رسانده بودند.

وارد این جمعیت عظیم که می‌شدی اوج دلدادگی را به عینه می‌دیدی و با گوش دل می‌شنیدی بعضی‌ها با صدای بلند گریه ‌می‌کردند به‌طوری‌که صدای هق‌هق‌هایشان به گوش می‌رسید. بعضی‌ها هم بی‌صدا فقط اشک می‌ریختند.

سن و سال و پیر و جوان اینجا معنایی نداشت و همه فقط برای یک هدف آمده بودند و آن هم عزاداری برای اباعبدالله الحسین و اشک ریختن در سوگ سرور و سالار شهیدان بود.

آنچه در این تجمع و عزاداری بیشتر به چشم می‌خورد حضور کودکان و نوجوانان دهه هشتادی بود. نوجوانانی که با حضورشان در مراسمات عزاداری اباعبدالله الحسین نشان دادند که پیرو راه حق هستند و با لباس‌های مشکی بر تن و سربندهایی با مضامین «یاحسین(ع)»، «یا ابوالفضل‌العباس(ع)»، «یا علی‌اصغر(ع)» در سوگ سرور و سالار شهیدان اشک می‌ریختند.

ویدوی زیر تاسوعا در اردبیل را نشان می‌دهد: 

*البرز

در شهرستان کرج از ۸ صبح روز تاسوعا اجتماع بزرگ «یوم العباس» با حضور پرشور عزاداران حسینی، دسته های عزاداری مساجد و هیئات مذهبی از اقوام مختلف، مواکب و ایستگاه‌های صلواتی در کرج حدفاصل امامزاده حسن علیه‌السلام به سمت بلوار بلال برگزار شد.

همه شهرهای این استان از جمله نظرآباد، ساوجبلاغ و اشتهارد شاهد حضور عزاداران بودند و هیات ها و دسته‌ها از صبح تا نماز ظهر به عزاداری پرداختند.

یک ایران عزادار تاسوعای حسینی+ تصویر

در باره این گزارش تصویری را ببینید.

*تهران

کربلای ایران، حرم مطهر حضرت عبدالعظیم (ع) مانند هر ساله محیای حضور عاشقان و دلدادگان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در ایام تاسوعا است. امسال هم به روش همیشه مراسم سوگواری و عزاداری در غم شهادت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران با وفایش، در حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در این سوگ، ملجا عاشقان حضرتش شد و دلدادگان حسینی خود را به کربلای ایران رساندند؛ گوشه‌ای از این مراسم را در این ویدیو ببینید.

علاوه بر هیات و دسته‌های عزاداری که در همه شهرها برپا می شود، حرم امام خمینی (ره)  بهشت زهرا از دیگر اماکنی بودند که از عزاداران زیادی استقبال کردند.

*قم

استان قم و شهر قم از دیگر شهرهایی است که به واسطه حضور حرم حضرت معصومه(س) عزاداری برای سید و سالار شهیدان صفای دیگری دارد.

همیشه در روز تاسوعا، مردم شهر مقدس قم با برپایی دسته‌جات عزاداری، از نقاط مختلف شهر سینه‌زنان و زنجیرزنان به سمت حرم حضرت معصومه (س) حرکت می‌کنند و در صحن امام رضا (ع) در عزای علمدار کربلا به سوگواری می‌پردازند. فیلم زیر مربوط به مراسم تاسوعا در قم است.

تصاویری از تاسوعای حسینی در قم را در این مجموعه عکس ببینید.

*شیراز 

در روز تاسوعای حسینی، مردم استان فارس هم غرق عزا و ماتم شدند. دسته‌های عزاداری و هیأت در این روز، در خیابان‌ها، مساجد و حسینیه‌ها حضور یافتند تا بار دیگر به ابا عبدالله (ع) و خاندان گرانقدر ایشان، عرض ارادت کنند.

استان فارس به واسطه داشتن عشایر ایل قشقایی همواره یکی از استان های دارای آداب و رسوم ویژه محسوب شده است. عشایر ایل قشقایی هم امروز با حضور در دسته عزاداری در تاسوعای حسینی به سمت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) حرکت کردند.

یک ایران عزادار تاسوعای حسینی+ تصویر

تصاویر بیشتر در این باره را از اینجا ببینید.

*خراسان رضوی

هرساله در تاسوعا، شهرها و روستاهای مختلف ایران و خراسان رضوی در عزاداری عباس بن علی (ع) قیام می کنند و قامت عزا بر می بندند. البته که عزاداری تاسوعای حسینی با حضور عاشقان امام حسین (ع) در حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) هوای دیگری دارد.

یک ایران عزادار تاسوعای حسینی+ تصویر

در میان شهرهای این استان، شهر خرو زبرخان یکی از شهرهایی است که مردم آن در این روز در عین سادگی اما با عظمت در دسته های مردمی عزاداری به علمدار کربلا عرض ارادت می‌ کنند. تصاویری از این عزاداری را در ویدئوی زیر می بینید:

*هرمزگان

تاسوعای امسال با هوای بسیار گرم در هرمزگان همراه شده است اما اهالی این استان در شهرهای مختلف از جمله بندرعباس در دسته‌های عزاداری حضور یافتند.

پارک ساحلی غدیر در کنار آب‌های نیلگون خلیج فارس محل تجمع دسته های عزاداری در بندر عباس بود.

یک ایران عزادار تاسوعای حسینی+ تصویر

*سیستان و بلوچستان 

همزمان با نهم ماه محرم و تاسوعای حسینی، عاشقان سیدالشهدا در نقاط مختلف سیستان وبلوچستان در قالب دسته‌های سینه‌زنی و زنجیر زنی عزاداری کردند.

یک ایران عزادار تاسوعای حسینی+ تصویر

*زنجان

عزاداری‌های مردمی در زنجان هم همزمان با تاسوعای حسینی در جای جای این استان برگزار شد. عزاداری‌های مردم در این استان با شکوه خاصی برگزار می‌شود و اوج این عزاداری‌ها در عاشورای حسینی است که با حضور خیل عزاداران حسینی در مساجد، تکایا و هیات‌های مذهبی برگزار می‌شود.

همزمان با تاسوعای حسینی در کوچه پس کوچه‌های شهر پرچم‌های سیاه عزا و دعوت به روضه‌های خانگی به‌ چشم می‌خورد و عزاداران حسینی در آستانه عاشورای حسینی سرور و سالار شهیدان در هیات‌های مذهبی به سینه زنی و عزاداری می‌پردازند.

مراسم تاسوعای حسینی در قالب دستجات حسینی برگزار و دستجات مختلف از جای جای شهر به طرف آستان مقدس امامزاده سید ابراهیم حرکت و در این نقطه به عزاداری می‌پردازند.

ایستگاه‌های صلواتی و پذیرائی از عزاداران حسین و دستجات و هیات‌های مذهبی در جای جای شهر برپا شده و با آب، شربت و چای، انواع ولیمه‌ها از عزاداران حسینی پذیرایی می‌شود.

یک ایران عزادار تاسوعای حسینی+ تصویر

*مازندران

طبق سنت هر ساله همزمان با صبح تاسوعای حسینی مراسم علم گردانی با حضور پیر غلامان، جوانان و سایر مردم در خیابان‌های شهر ساری برگزار شد.

مردم مسلمان در سالروز شهادت حضرت قمر بنی هاشم ابوالفضل العباس علیه السلام دسته‌های سینه‌زنی از مساجد و تکایای نوشهر با نوحه‌خوانی و مرثیه‌سرایی یاد علمدار باوفای کربلا را گرامی داشته و به یاد شهدای صحرای کربلا اشک ماتم ریختند.

تصویری از سنت علم‌گردانی در تاسوعای حسینی در ساری را در ادامه می بینید:

یک ایران عزادار تاسوعای حسینی+ تصویر

تصاویر بیشتر در این باره در این آدرس در دسترس است.

*کرمان 

برخی از مردم کرمان در تاسوعا حضور بر سر مزار حاج‌قاسم را برای عزاداری انتخاب کردند و بعضی‌ها هم طبق سنت‌های چندین ساله در هیات‌ها و تکایا، بقاع متبرکه حضور یافتند.
در شهر معروف بم کرمان هم، آیین عزاداری سنتی در میدان امام خمینی (ره) برگزار شد. این میدان به حسینیه ایران معروف است. گوشه ای از عزاداری در این منطقه را در ویدئوی زیر می بینید:

همچنین عکس هایی از عزاداری بزرگ مردم بم در میدان امام خمینی (ره) شهر بم را در این لینک ببینید.

*یزد

در یزد هم تاسوعای حسینی رنگ و بوی رسوم محلی دارد. پَرسه زنی از آیین‌ها دیرینه عزاداران یزدی در روز تاسوعای حسینی است که همچنان پابرجاست و در محله‌ها و روستاهای مختلف یزد موردتوجه مردم قرار دارد.

اعضای هیئت‌های عزاداری با حضور در منزل خانواده‌هایی که یکی از بستگان آن‌ها در یک سال گذشته به رحمت خدا رفته اند، می‌روند و به عزاداری می‌پردازند. اعضای هر هیات عزاداری در هر محله یا روستا از صبح روز تاسوعا کوچه به کوچه و خانه به خانه محله را طی می‌کنند و ضمن جمع‌آوری نذورات، مقابل آن خانه به عزاداری پرداخته و طلب دعای خیر و طلب بخشش می‌کنند. 

این سنت زیبا با نظمی خاص و خواندن نوحه‌های مخصوص همان روز و طلب آمرزش برای افرادی که در سال‌های قبل در این جمع بوده و از دنیا رفته‌اند برگزار می‌شود.

یک ایران عزادار تاسوعای حسینی+ تصویر

*کردستان 

در کردستان هم از اوائل ماه محرم چهره شهر سیاه‌پوش شده و سردرب مغازه‌ها، خانه‌ها، ادارات با پرچم‌های سیاه پوشیده شده‌اند و در این شب‌ها خیلی از خانواده‌ها و جوانان کرمانشاهی سعی کردند در قالب هیأت‌ها برای آقا امام حسین(ع) عزاداری کنند.

این عزاداری‌که امروز به نام حضرت عباس (ع) نامگذاری شده، مثل همیشه پرشور و باشکوه‌تر از روزهای قبل برپا شد و مراسمات سینه‌زنی و عزاداری در سنندج و دیگر شهرها و روستاهای بزرگ کردستان برگزار شد.

کردستان با جمعیت بیش از یک ‌میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت از منحصر به فردترین نقاط ایران است که شیعه و سنی با همدلی در مناسبت‌های مختلف دینی و مذهبی در کنار هم حضور دارند و به عینه می‌توان اتحاد و همبستگی اسلامی و تقریب مذاهب اسلامی را در این خطه از میهن اسلامی مشاهده کرد.

برپایی مجالس روضه‌خوانی و تعزیه‌خوانی، گل‌گیران، قربانی‌کردن گوسفند، تهیه و توزیع نذری و روزه گرفتن، شرکت کردن در دسته‌های عزاداری و برپایی مراسم دعا و مناجات در مساجد، تکایا از آیین‌هایی است که برگزاری آن بیانگر اوج ارادت مردم کردستان به سرور و سالار شهیدان است. گوشه ای از عزاداری مردم این استان را در ویدئوی زیر ببینید:

*اصفهان

استان اصفهان هم شاهد حضور بی شمار عزاداران حسینی بود. در شهر اردستان همایش بزرگ تاسوعای حسینی همچون سال‌های گذشته، با حضور باشکوه شیفتگان و عزاداران حسینی در آستان مقدس امامزاده اسماعیل (ع) اردستان برگزار شد.

در شهر سمیرم، دسته‌های عزاداری با سینه زنی و زنجیر زنی در روز تاسوعا به طرف امامزاده ابراهیم (ع) حرکت کردند و در جوار امامزاده و گلزار شهدا به عزاداری پرداختند. این ویدئو بخشی از عزاداری مردم سمیرم را نشان می دهد:

در بافران نایین اصفهان هم، همزمان با نهمین روز از ماه محرم، آیین تاسوعای حسینی با حضور عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در شهر بافران برگزار شد و دسته‌های سینه‌زنی و زنجیر‌زنی با حرکت در ۵ محله بافران به سوگواری پرداختند.

مردم بافران هر ساله در روز تاسوعا طبق آیین سنتی «پَرسِ حسین» به درب منازل خانواده‌هایی که در یک سال گذشته عزیزی را از دست داده‌اند رفته و ضمن همدردی با آنان، فاتحه‌ای برای درگذشتگان می‌خوانند که این مراسم همزمان با دسته‌روی هیأت انجام می‌شود.

در شهر بافران در روز تاسوعا بعد از پایان مراسم دسته‌روی و زنجیر‌زنی، مراسم «حلقه ماتم» برگزار می‌شود که در این مراسم عزاداران حسینی کنار یکدیگر به صورت یک حلقه بزرگ ایستاده و چند نفر از بزرگان در میان حلقه به عنوان راهنما قرار می‌گیرند و اشعاری همراه با ضرب خاص دُهُل و زُنْج می‌خوانند.مراسم خاص شهر بافران نایین را در این ویدئو ببینید:

در روستای زیبا و تاریخی ابیانه، مراسم جغجغه زنی، یکی از رسوم قدیمی است که قدمتی بیش از ۴۰۰ سال دارد. جغجغه، شیء کوچکی است که از چوب ساخته می‌شود. در اول مراسم با اعلام نوحه خوان، جغجغه‌ها در اختیار حاضرین قرار گرفت و هر شخص دو جغجغه برداشته پس از تشکیل صف‌هایی، با به هم کوبیدن جغجغه ها به یکدیگر، عزاداری آغاز شد.

صدای جغجغه ها، با آمیخته شدن با صدای طبل، سنج و نوحه مداح، صدایی گوش نواز و فضایی خاص و زیبا را ایجاد می کند. در سال ۱۳۹۲ هجری شمسی، مراسم سنتی جغجغه زنی ابیانه به عنوان یک اثر معنوی در ایران به ثبت رسید. در این باره این ویدئو را ببینید:

*ایلام

در ایلام، مراسم تاسوعا با حضور پر شور عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در میدان ۲۲ بهمن شهر ایلام از ساعت ۸:۳۰ صبح آغاز شد.

مردم ولایت مداراستان ایلام باحضور یکپارچه  خود در دستجات عزاداری در روز تاسوعا در میدان ۲۲ بهمن همچون سالهای گذشته  ندای دلباختگی و عشق به مکتب حسینی (ع) را سر دادند.

میدان دار اصلی در این مراسمات، هیئات مذهبی استان هستند و بیش از پنج ارگان حمایت کننده و تسهیلگر جهت برگزاری مراسمات شب ها و روزهای تاسوعا و عاشورا مشارکت می کنند.

یک ایران عزادار تاسوعای حسینی+ تصویر

تصاویر بیشتری از عزاداری بزرگ مردم ایلام در تاسوعای حسینی را اینجا ببینید.

*خراسان جنوبی

در خراسان جنوبی، مردم در روز تاسوعای حسینی عاشقان اهل بیت (ع) با راه اندازی دسته‌های سینه زنی و زنجیرزنی در سوگ ابا عبدالله الحسین علیه السلام و حضرت ابوالفضل العباس (ع) عزاداری کردند. از گذشته‌های دور هرساله از روز تاسوعا و شب عاشورا هیأت‌هایی که نخل دارند نخل‌هایشان را توسط جوانان و با راهنمایی افراد با تجربه آذین می‌بنند و سیاه‌پوش می‌کنند.

تصاویری درباره عزاداری در خراسان جنوبی را در این گزارش تصویری ببینید.

یک ایران عزادار تاسوعای حسینی+ تصویر

*خراسان شمالی

در خراسان شمالی، مردم در شهرهای مختلف به مناسبت تاسوعای حسینی همزمان با سراسر کشور در خیابان‌های شهر به دسته‌روی، سینه‌زنی و عزاداری پرداختند. بخشی از عزاداری مردم بجنورد در تاسوعای حسینی را در ویدئوی زیر ببینید:

امروز هرکس گوشه‌ای در سکوتی به بزرگی غم ایستاده بود و به نوای مداحان اهل بیت (ع) گوش می‌کرد؛ حال دلشان و غم بزرگ در وجودشان را می‌شد از چهره‌هایشان خواند. چهره‌هایی پر از غم، اندوه و حُزن که برای امام‌شان بی‌صدا اشک می‌ریختند.

امروز مظلومیت امام حسین (ع) و یاران باوفایش را مردم فریاد زدند. ندای مظلومیت سیدالشهداء علیه‌السلام در قلب‌ها ماندگار است؛ عشق به حسین هیچ محدودیتی ندارد و این حرارتی است که هیچ وقت سرد نخواهد شد.

انتهای پیام/


✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]