جمعه, ۲۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پ
  • شناسه خبر: 35469
  • 21 اکتبر 2023 - 16:14
  • 136 بازدید
  • ۰ دیدگاه

توافق‌های چین و عربستان و آینده تقاضای نفت

توافق‌های چین و عربستان و آینده تقاضای نفت
توافق‌های چین و عربستان و آینده تقاضای نفت

اکوایران: بررسی‌ها نشان می‌دهد با کاهش ارسال نفت عربستان سعودی به آمریکا و اروپا، چین به مقصد اصلی نفت این کشور تبدیل شده است.

به گزارش اکوایران، کارشناسان برای پیش‌بینی آینده بلندمدت تقاضای نفت و کشورهای دخیل در این فرآیند، فعالیت‌های شرکت سعودی آرامکو را مورد بررسی قرار می‌دهند.

به نوشته بلومبرگ، آرامکو به عنوان بزرگترین شرکت نفتی جهان، در اوایل سال جاری میلادی در ازای تأمین روزانه ۴۸۰ هزار بشکه نفت خام به مدت ۲۰ سال برای پالایشگاه مستقل چینی «رونگشنگ پتروشیمی»، سهامی در این شرکت خریداری کرد.

در هفته‌های اخیر نیز شرکت آرامکو قراردادهای مشابهی با دو شرکت کوچک‌تر از رونگشنگ پتروشیمی امضا کرد که الگوی مشابهی دارند؛ به این صورت که آرامکو خرید ۱۰ درصد از سهام هر یک از این شرکت‌ها را بررسی می‌کند و در صورت نهایی شدن، تأمین نفت خام آن‌ها را بر عهده می‌گیرد.

این قراردادها نشان‌دهنده اعتماد عربستان به ادامه روند مصرف نفت در چین در بلندمدت است؛ از سوی دیگر، اکراه مشتریان اروپایی و آمریکایی نفت عربستان برای خرید نفت با قیمت‌های بالاتر، بر امضای قرادادهای آرامکو با شرکت‌های چینی تأثیرگذار بوده است.

در دو هفته اخیر، میزان صادرات نفت خام عربستان به آمریکا به ۶۷ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده است که از نظر حجم صادرات، در جایگاه دوم پایین‎‌ترین نفت ارسال‌‌شده عربستان به ایالات متحده از سال ۲۰۱۰ است. کمترین میزان صادرات نفت عربستان به آمریکا در ماه ژوئن رخ داد. در همین حال، جهش اخیر قیمت نفت باعث شده برخی پالایشگاه‌های اروپایی در قراردادهای بلندمدت خود، درخواست نفت کمتری از عربستان داشته باشند.

چشم‌انداز انرژی شرکت بریتیش پترولیوم که به شکل سالانه منتشر می‌شود،‌ نشان می‌دهد مصرف نفت چین در سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۳۰ میلادی، ۱۶ میلیون بشکه در روز است و این میزان تا سال ۲۰۴۰ به ۱۴ میلیون بشکه کاهش پیدا می‌کند. آماری که از مصرف نفت کنونی تمام کشورها به غیر از آمریکا، بالاتر است.

مسیر کنونی صادرات نفت عربستان اکنون به این شکل است: عربستان، بیشتر نفت خود را به چین صادر می‌کند و ارسال نفت به آمریکا و اروپا را کاهش داده است؛ توافق‌های اخیر آرامکو با شرکت‌‎های چینی نیز باعث می‌شود این روند برای مدت طولانی‌تری حفظ شود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
بلومبرگ: تولید نفت ایران در آوریل کاهش یافت 09 مه 2024

بلومبرگ: تولید نفت ایران در آوریل کاهش یافت

اکوایران: داده‌های بلومبرگ نشان می‌دهد سطح تولید اوپک در آوریل ثابت باقی ماند و همین امر نشان می‌دهد برنامه این گروه برای کاهش تولید، به شکل کامل اجرایی نشده است.

عربستان چگونه نفرین نفت را مهار کرد؟ 09 مه 2024

عربستان چگونه نفرین نفت را مهار کرد؟

اکوایران: اقتصاد ایران در تاریخ خود در چندین بازه زمانی با بیماری هلندی مواجه شده است. این درحالیست که برخی کشورها مانند عربستان سعودی نیز درآمدهای نفتی زیادی دارد اما دلیل اینکه عربستان مانند کشور ما در دام نفرین نفت گرفتار نشده است چیست؟

کسری بودجه عربستان ادامه دارد / رشد قیمت نفت برای مشتریان آسیایی توسط ریاض 09 مه 2024

کسری بودجه عربستان ادامه دارد / رشد قیمت نفت برای مشتریان آسیایی توسط ریاض

اکوایران: کسری بودجه عربستان برای ششمین سه‌ماهه متوالی ادامه دارد که علت آن کاهش تولید نفت و تأمین مالی پروژه‌های مربوط به چشم‌انداز ۲۰۳۰ این کشور است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.